Meer houvast op weg naar het ravijnjaar 2026

Wordt ravijnjaar 2026 een rampjaar voor uw gemeente? Voorkomen kunnen we dat niet.
Maar onze slimme online rekentool geeft u wel direct extra houvast.
Zodat u ook in onzekere tijden en op financieel hobbelig terrein grip houdt op uw inkomsten.

Direct contact opnemenDe uitdaging

Politieke partijen vrezen voor een financiële ramp in 2026. Een aantal belangrijke financiële ontwikkelingen komt dan samen,. Gemeenten lopen hierdoor gezamenlijk ruim 3 miljard euro mis, waardoor hun begrotingen onder grote druk komen te staan. Kunt u in afwachting van de nieuwe ministersploeg dit financiële ravijn nog dichten?

De oplossing

Met Gemeentekas weet u exact wat er binnenkomt. De online rekentool verwerkt de informatie uit de circulaires van de Rijksoverheid direct en vergelijkt ze met voorgaande circulaires en andere gemeenten. Daarbij verrijkt de tool de belangrijkste cijfers vanuit het gemeentefonds met bestuurlijke duiding van de adviseurs van Berenschot. Binnen 24 uur heeft u een helder inzicht én houvast, ook als er tussentijds een extra circulaire verschijnt. In begrijpelijke taal met duidelijke grafieken.

Met Gemeentekas bent u altijd 'in control', omdat de tool alleen die gegevens laat zien die voor u relevant zijn.


Online dashboard

Gemeentekas presenteert alle gegevens in een online dashboard. Hierdoor zijn de gegevens beter te doorgronden en kunt u betrouwbare berekeningen maken. Ook kunt u met Gemeentekas de juiste informatie tijdig op een overzichtelijke en begrijpelijke manier presenteren aan college en raad. De tool genereert alleen die gegevens die voor bestuurders relevant zijn. Essentiele stuurinformatie, die extra houvast biedt in financieel onzekere tijden.

Webinars

De adviseurs van Berenschot hebben een schat aan kennis en ervaring. Die delen ze graag met u. Gemeentekas organiseert daarom na verschijning van elke circulaire een webinar waarin de belangrijkste beleidsontwikkelingen en financiële veranderingen worden toegelicht


Wacht niet op een nieuw kabinet

Of een nieuw kabinet het ravijn gaat dichten, kunnen wij niet voorspellen. Wat we wel kunnen garanderen is dat uw gemeente met Gemeentekas meer helderheid, zekerheid en grip krijgt op uw inkomsten. Nu en in de jaren die komen. Probeer het gewoon.

Jaarabonnement

Voor € 4.000,- per jaar kan uw gemeente onbeperkt gebruik maken van het financieel dashboard en onze webinars. Laat uw gegevens achter via onderstaand contactformulier en wij nemen contact met u op voor een vrijblijvend gesprek en een korte introductie. En desgewenst regelen wij nog dezelfde dag de toegang tot uw dashboard.

 

Onze adviseurs helpen u graag verder

Gert Jan Bosland, Gemeentekas - 06 55 36 48 63

Lucas Harbers - Berenschot - 06 20 36 76 05

Thomas van Biemen - Berenschot - 06 15 01 47 37

Wilt u meer informatie?

Laat uw gegevens achter en we nemen contact met u op

"*" geeft vereiste velden aan

Heeft u een vraag?